Schimmeldiagnostiek

Sinds november 2015 ben in ik in het bezit van het certificaat “Schimmeldiagnostiek” Het is vanaf nu mogelijk om tijdens een behandeling een stukje nagel of huid af te laten nemen als er twijfel bestaat of er een schimmel aanwezig is. Dit stukje huid of nagel stuur ik op naar het Radboud in Nijmegen. Dit laboratorium is gespecialiseerd in het onderzoek naar schimmelinfecties. Na ongeveer 2 weken heb ik de uitslag voor u in huis met een advies voor behandeling. De kosten van het laboratorium onderzoek worden vergoed door de zorgverzekeraar maar houd rekening met uw eigen risico. Voor vergoeding is wel een verwijsbrief van de huisarts noodzakelijk. Het stukje werk dat ik doe, het afnemen, en opsturen van een nagel- of huidmonster wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar. De kosten hiervan bedragen €20,00 euro.

Diabetische voet

Mensen met diabetes kunnen complicaties hebben aan hun voeten als gevolg van hun ziekte. Door mijn specialisatie ‘Diabetische Voet’ kan ik professionele hulp en verzorging geven. In veel gevallen wordt deze behandeling ook door de ziektekostenverzekering gedekt. Neem contact op voor meer informatie.

Reumatische voet

Voor iemand met reumatische klachten is het belangrijk om naar een pedicure te gaan die kennis heeft over deze ziekte en de gevolgen. Door mijn specialisatie kan ik zorgen voor drukverlichting bij knobbels en goede adviezen geven over materialen en hulpmiddelen. In veel gevallen wordt deze behandeling ook door de ziektekostenverzekering gedekt. Neem contact op voor meer informatie.

Orthesiologie

Doordat ik een specialisatie heb in orthesiologie kan ik diverse drukplekken ontlasten, met name aan en tussen de tenen. Ook kan ik ortheses maken voor het reguleren van de teenstand (bijvoorbeeld bij hamertenen).

Nagelbeugeltechniek

Ik ben gespecialiseerd in nagelbeugeltechnieken. Dat betekent dat ik met behulp van metaal of kunststof een op maat gemaakte beugel kan maken die bedoeld is om de nagel naar een juiste vorm te corrigeren en om pijn te verminderen.